Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Кремль: Путін і Меркель проведуть переговори у не зовсім традиційному форматі

  • 17.08.2018, 13:58
  • 546

Президент Росії Володимир Путін і канцлер Німеччини Ангела Меркель проведуть в суботу, 18 серпня, переговори в Берліні у не зовсім традиційному форматі, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За словами прес-секретаря президента Р Ф Дмитра Пєскова, глави держав спочатку зроблять заяву для журналістів, а потім підуть на бесіду.

Речник пояснив, що пов'язано це з тим, що зустріч Мекрель і Путіна запланована на другу половину дня суботи, але лідери не хочуть себе обмежувати в часі через підсумкову прес-конференцією.

«Вони визначать коло тем. Справа в тому, що, оскільки йдеться про другу половину дня, щоб не обмежувати себе в часі, але й не йти (у ніч), з урахуванням того, що всеж таки це субота, зовсім пізно робити заяви з інформаційної точки зору не зовсім зручно», — заявив Пєсков.

При цьому прес-секретар президента пообіцяв: «Якщо буде необхідність (за підсумками переговорів Путіна і Меркель, — Ред.), ми проінформуємо пресу».

Пєсков також нагадав, що перед візитом до Берліна Путін зробить зупинку в Австрії з приватним візитом для того, щоб бути присутнім на весіллі міністра закордонних справ цієї країни.

Переговори Путіна та Меркель відбудуться в резиденції Мезеберг поблизу Берліна, очікується, що сторони обговорять сирійський конфлікт, ситуацію на сході України та питання енергетики.

Схожі новини