Передплата 2024 ВЗ

Звільнено все керівництво Лук’янівського СІЗО: в Мін’юсті зробили заяву

  • 17.08.2018, 08:56
  • 440

Після випадку з бунтом колишніх бійців батальйону «Торнадо» Міністерство юстиції звільнило все керівництво Лук’янівського СІЗО.

Цю інформацію підтвердив прес-секретар заступника міністра юстиції України Юрій Маслак, передає канал «112 Україна».

Нового керівника СІЗО представлять 17 серпня.

При цьому Маслак не уточнив, чи було керівництво звільнено або пішло у відставку за власним бажанням.

«На даний момент я не можу сказати, чи керівництво звільнили, чи воно пішло у відставку за власним бажанням, тому що вже пізня година і я не можу точно дізнатися усі деталі. Єдине, що можу підтвердити, що дійсно стане нове керівництво і вже завтра я зможу повідомити, чи це було пов’язано саме з подіями, які мали місце 9 серпня у стінах київського ізолятора, чи з тим, що керівництво СІЗО пішло у відставку за власним бажанням… Завтра буде новий керівник, прізвище цієї особи я знаю, вона працювала в системі», — заяв л він.

Маслак підкреслив, що керівництво СІЗО понесе покарання, якщо підтвердиться факт, що воно було в курсі передачі «торнадівцям» заборонених предметів.

Нагадаємо, 9 серпня під час етапування бійців «Торнадо» під Лук'янівським СІЗО сталися сутички між активістами і поліцією. В результаті застосування бійцями саморобних вибухових пакетів постраждав один з правоохоронців. Також повідомлялося, що «торнадівці» облили бензином одного з правоохоронців і погрожували підпалити його.

Схожі новини