Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Чи з’явиться у Львові новий слідчий ізолятор?

Ця територія може бути для інвестора привабливою…

Міністерство юстиції отримало пропозицію інвестора щодо будівництва нового слідчого ізолятора у Львові. А на місці старого спорудять торгово-розважальний центр і Музей жертв політичних репресій. Про це ЗМІ повідомив заступник міністра юстиції Денис Чернишов.

«Для реалізації інвестиційного проекту надано до Міністерства юстиції України передпроектні пропозиції, якими передбачено будівництво майнового комплексу нового слідчого ізолятора з плановим наповненням 850 місць на земельній ділянці, наданій у постійне користування державній установі „Личаківська виправна колонія (№ 30)“, на вул. Шевченка, 156 у м. Львові», — зазначив пан Чернишов.

За його словами, відповідно до наданих розрахунків побудувати об’єкти нового слідчого ізолятора планується протягом трьох років. А на земельній ділянці на вул. Городоцькій, 20 у Львові, де нині розташований СІЗО, передбачено спорудження торгово-розважального центру та Музею жертв політичних репресій, який після введення в експлуатацію на безоплатній основі буде передано місцевій громаді.

Начальник Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції Михайло Дзюдзь каже, про інвестора ще нічого не відомо.

— Працівники львівського СІЗО нарікають, що добираються на роботу з віддалених районів, а гуртожитку СІЗО не має. Тому і до цього проекту ставляться скептично…

— Жодного будівництва житла для працівників у нас не ведеться, -каже Михайло Дзюдзь. — Звісно, у першу чергу потрібне покращення умов несення служби, а потім — все інше.

— Чи доцільно будувати на місці нинішнього слідчого ізолятора торгово-розважальний центр?

— Це буде вирішувати, зокрема, і міська рада. Не думаю, що там може бути якийсь розважальний заклад. Я до цього ставлюся негативно.

— Що можемо запропонувати інвестору? Його мета — заробити гроші…

— Вважаю, має бути державно-приватне будівництво нового СІЗО. Є окремо виділена ЛМР земельна ділянка — 8,3 гектара. Є території, де звільняються тюрми. Сьогодні кількість засуджених зменшилася на Львівщині на половину… Ми закрили 48-му установу, неподалік «Шувару». Приміщення законсервували. Там є 15,5 гектара. Засуджених там немає. Їх перевели у виправну колонію № 30. Там є лише тридцять осіб, які обслуговують приміщення. Ця територія може бути для інвестора привабливою. Можемо йому запропонувати цю земельну ділянку.

— А якщо інвестор все-таки захоче збудувати на Городоцькій готель?

-Там можна відкрити концептуальне кафе, наприклад. У якому, скажімо, подаватимуть пиво у гальбі на ланцюгу… Але, крім головної будівлі СІЗО, якій чотириста років, там є море добудов. Цю територію можна використати для парковки.

Схожі новини