Передплата 2024 «Добрий господар»

Виставка живопису та скульптурної пластики «Сни перелітних»

  • 15.08.2018, 14:40
  • 1 019

17 серпня 2018 о 17:00 у PROART GALLERY (вул. Героїв УПА, 77) відбудеться відкриття виставки молодих митців Христини Приймак та Богдана Смаля «Сни перелітних». Проект продемонструє творчі доробки художників, які активно працюють у сфері живопису та скульптурної пластики.

Молоді художники роздумують над темою швидкоплинності життя. Представлені роботи не тільки асоціюють цей процес з природними мотивами, ай звертають увагу до міркувань та уявлень наших предків. Вирій як місце особливої гармонії служить вагомою складовою їх світоглядної системи. У ньому споріднено існують як людські душі, так і перелітні птахи. Разом вони потрапляють у вирій та повертаються з нього: птах, аби звити гніздо, а душа, щоби заново народитись.

Образ птаха, який наскрізно проходить через творчість Христини Приймак набуває тут особливих алегорично-символічних характеристик. В гармонійному поєднанні з людськими образами та рослинними елементами, символ міфічного птаха стає одним з основних у серії живописних робіт.

Скульптурні роботи Богдана Смалявтілені в природних матеріалах — дереві та металі, доповнюють спробу моделювання небаченого світу, а техніка, яку використовує автор, підкреслює їх своєрідні властивості.

Молоді митці Христина Приймак та Богдан Смаль активно працюють у сфері живопису, скульптурної пластики та художнього текстилю. Обоє є активними учасниками всеукраїнських пленерів та колективних виставок. Серед них: «Текстильні імпресії» (Львів), «ТЕКСТиль» (Львів), «ArtWinterContemporary» (Київ), «Exposure» (Київ) та ін.

Запрошуємо відкрити для себе творчість перспективних митців у PROART GALLERY. Виставка триватиме до 6 вересня!

Адреса: м. Львів, вул. Героїв УПА, 77.

Графік роботи: понеділок — п’ятниця 10:00 — 19:00, субота 10:00 — 17:00.

Контакти: 673 344 003.

Схожі новини