Передплата 2024 «Добрий господар»

Син Стуса був у журі конкурсу, який проводив Медведчук

Одна з конкурсанток після прочитання поезії запитала у Стуса, як він ставиться до того, що людина, яка засадила його батька, фінансує даний поетичний конкурс

Син відомого українського поета і політв’язня Василя Стуса — Дмитро Стус — у 2013 році був членом журі поетичного конкурсу, який організував «Український вибір» Віктора Медведчука. Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на відео з конкурсу опубліковане на YouTube.

Одна з конкурсанток після прочитання поезії запитала у Стуса, як він ставиться до того, що людина, яка засадила його батька, фінансує даний поетичний конкурс.

«Така людина тут сидить — Дмитро Стус. Не очікувала вас тут побачити. Скажіть, а яке ваше ставлення до того, що подібні літературні заходи в якості політичного піару оплачує людина, яка засадила великого українського поета Василя Стуса за грати?», — запитала вона.

Зал зустрів питання оплесками.

Дмитро Стус подякував за питання і заявив, що не знав, хто спонсор даного конкурсу.

«Відвертість за відвертість. Коли мене сюди запрошували, я не питав, хто спонсор», — сказав син поета-політв'язня.

Його відповідь зустріли сміхом і вигуками, що про спонсора знали усі.

Стус після цього звинуватив дівчину, що вона «залежить від політики».

«Я давно вже працюю в культурі і хочу вам сказати, що дуже мало людей, які підтримують поетичні конкурси. А для вас я хочу сказати і ваших колег: ви занадто залежите від політики. Якщо ви вже говорите про Василя Стуса, то в нього є дуже добрі слова: „А ще зневажаю політиків“. Люди, які служать політикам, це ще гірше. В даному випадку ви говорите не своїми словами», — сказав син поета.

Він також додав, що «якщо вам буде легше, я можу звідси піти», однак залишився у залі.

Схожі новини