Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Підлеглі Садового не хочуть їздити на велосипедах. Їм «Тойоти» подавай…

Транспортні послуги на службових авто Toyota Corolla та Daewoo Lanos коштуватимуть міській скарбниці 200 тисяч гривень.

Департамент «Адміністрація міського голови» підписав з ЛКП «Ратуша-сервіс» угоду про транспортні послуги для чиновників цього департаменту. У розпорядженні посадовців— дві автівки марок Toyota Corolla, Daewoo Lanos. Транспортні поїздки у робочий час та по робочих питаннях передбачені з початку серпня і до кінця цього року. На такі комфортні робочі умови для посадовців з міського бюджету виділено майже 200 тисяч гривень. У департаменті «Адміністрація міського голови» — 61 працівники, середня місячна зарплата — понад 10 тисяч гривень.

Як сказав «ВЗ» начальник управління фінансового контролю Львівської міської ради Олег Дроздов, це будуть службові поїздки по місту в робочий час. Ніхто не зловживає службовим авто і не катається по особистих справах.

Автівки, мовляв потрібні, бо чиновникам потрібно вирішити робочі питання «на завтра».

Транспортні послуги для департаменту «Адміністрація міського голови» виглядають трохи дивними, особливо на фоні розпіарених ініціатив щодо їзди посадовців на роботу на велосипедах. Чому посадовці не їздять у справах на двоколісних? А ще краще їм би покататися у міських маршрутках, щоб на власній шкурі відчути «сервіс» громадського транспорту. Можливо, після цього у них би виникло бажання прискіпливіше спілкуватися з міськими перевізниками, які випускають «на лінії» занадто мало автобусів.

Депутат Львівської міської ради Андріян Гутник вважає, що бюджетна сума на транспортне обслуговування посадовців не є надто низькою, особливо, якщо врахувати ріст цін на пальне, запчастини та обслуговування. Каже, якщо посадовці у робочий час їздять на піар-кампанії партії «Самопоміч», тоді виникає питання — навіщо на це витрачати кошти міського бюджету. Якщо їздять суто у робочих справах і при цьому зустрічаються з мешканцями і вирішують їх проблеми, тоді такі транспортні послуги цілком виправдані. У коментарі для «ВЗ» депутат Гутник сказав, що посадовці Ратуші могли би дотримати слова і їздити на роботу на велосипедах, як це обіцяли кілька років тому. Така практика є у багатьох державних установах європейських країн. Тим паче, влітку погодні умови цілком дозволяють їзду на велосипедах.

А тим часом…

Громадський активіст Львова Олег Радик звернув увагу міського голови Львова Андрія Садового на жахливу роботу міських маршруток. У серпні левова частка машин «пішли у відпустку», деякі працюють ледь до 21-ї години… «Андрію Івановичу, наступної неділі запрошую вас з дружиною Катериною не до церкви. Прошу проїхатися маршруткою. Не вважайте це замахом, просто „протряси свою п’яту точку“. Поїзди хоча б раз маршруткою, а не в Ужгород їдь вчити жити. П’ять гривень за проїзд я сам фундую».

Схожі новини