Передплата 2024 «Добра кухня»

З осені «Арена Львів» підвищить оренду футбольного поля?

Восени нове керівництво «Арени Львів» планує збільшити вартість оренди споруди за проведення футбольних матчів.

На скільки відсотків не кажуть. Наразі рахують витрати, аби виходити на рентабельність споруди. Нагадаємо, сьогодні оренда поля за футбольний поєдинок коштує 180 тисяч гривень, плюс 25% «Арена Львів» заробляє від продажу квитків. Якщо грає європейська ліга, ціна оренди може збільшитися до 400 тисяч. Наразі «Арена Львів» має лише одного партнера, який там має матчі — ФК «Львів».

«Будемо ставити питання перед футбольними командами про те, що у холодну пору року матимемо більші витрати за утримання газону поля, — сказав „ВЗ“ директор „Арени Львів“ Юрій Майборода. — Доведеться більше витрачатиме на додаткове освітлення, підігрів. Є два шляхи — або збільшувати оренду, або, щоб клуби оплачували витрати на газон».

У планах — повністю поміняти газон. «Від якості газону буде залежати подальша його експлуатація і, відповідно, надходження у наш бюджет, — наголошує пан Юрій. — Якщо поміняти лише траву, то подальше використання буде не надто ефективним. Від гри до гри газон потрібно відновлювати. Та якщо взяти інший варіант — вкласти у газон сім мільйонів гривень, але застосувати новітню технологію (штучна основа плюс природна трава, яка переплітається зі штучною), то газон буде витримувати до двохсот заходів, ігор».

Юрій Майборода також повідомив, що зараз «Арена Львів» має понад 5 мільйонів гривень боргів (за теплопостачання, податки). Наразі потрохи сплачують борги лише за електроенергію

Схожі новини