Передплата 2024 «Добрий господар»

На каналізування сіл навколо Світязя планують залучити кошти ЄС

Жителі населених пунктів, які розкинулися на берегах перлини Волині — озера Світязь — нарешті отримали втішну звістку: у селах є перспектива проведення каналізації.

Це проблема номер один найперше для однойменного села Світязь, яке особливо влітку, коли навала відпочиваючих, страждає від перенаповнення вигрібних ям. Місцева влада десятиліттям стуках у всі двері, та досі жодного позитивного результату добитися для громади не змогла. Тепер же є паросток надії. Адже Шацька райдержадміністрація отримала інформацію від Спільного технічного секретаріату програми транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна» про те, що Єврокомісія затвердила великий інфраструктурний проект «Покращення екологічної ситуації в Шацькому національному природному парку шляхом каналізування населених пунктів навколо озера Світязь». Реалізація проекту сягне 6,4 мільйона євро.

З Мінекології вже затвердили виділення 25 мільйонів гривень на співфінансування цього проекту, в рамках якого планується каналізувати частину селища Шацьк, а також села Світязь, Пульмо, Мельники і Гаївка.

Схожі новини