Передплата 2024 «Добрий господар»

Росія навмисно підтримує бойові дії на Донбасі, — Волкер прокоментував вторгнення вантажівок РФ на окупований Донбас

  • 12.08.2018, 11:35
  • 679

Спецпредставник США з питань переговорів по Україні Курт Волкер прокоментував відео ОБСЄ про безперешкодний незаконний рух російських вантажівок через український кордон, вказавши на справжню роль Кремля у конфлікті на Донбасі.

Про це він написав у серії твітер-повідомлень.

«Тут представлена зйомка СММ ОБСЄ конвоїв вантажних автомобілів, які незаконно виїжджають та в’їжджають в Україну з Росії. Нагадаємо, Росія заблокувала роботу діючої моніторингової місії на кордоні, і її сили постійно відмовляють СММ у доступі до кордону», — пояснив Волкер.

У іншому дописі дипломат звернув увагу на справжню роль Кремля в конфлікті проти України.

«Це ще один спосіб, як Росія навмисно продовжує конфлікт і підтримує бойові дії на сході України, незважаючи на міжнародні зусилля, спрямовані на підтримку зусиль щодо встановлення миру в Україні», — додав спецпредставник США.

Як видно на відео, оприлюдненому ввечері 10 серпня, одна колона з семи вантажівок по ґрунтовій дорозі далеко від пунктів пропуску в’їхала на територію України. Через кілька хвилин інша схожа колона з «Камазів» і «УАЗів» перетнула українсько-російський кордон, виїхавши з непідконтрольної урядові території Донбасу.

Схожі новини