Передплата 2024 «Добра кухня»

НАЗК візьметься за декларацію судді, який закрив справу Кернеса

  • 11.08.2018, 17:55
  • 579

НАЗК перевірить е-декларації за 2015 — 2017 роки судді Київського райсуду Полтави Андрія Антонова, який ухвалив закрити справу проти мера Харкова Геннадія Кернеса.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

«Будуть розпочаті повні перевірки декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, які подані: Антоновим Андрієм Володимировичем, суддею Київського районного суду міста Полтави, за 2015, 2016 та 2017 роки», — йдеться у повідомленні.

Окрім того, НАЗК перевірить декларацію заступника Голови Національної поліції України — начальника Департаменту захисту економіки Національної поліції Ігоря Купранця за 2017 рік та декларації за 2015, 2016 та 2017 роки завідувача секретаріату Комітету В Р з питань фінансової політики і банківської діяльності Ігоря Прийми.

Водночас, НАЗК прийняло рішення про результати здійснення повної перевірки електронних декларацій стосовно 9 осіб. Серед них — декларації першого віце-прем'єр-міністра — міністра економічного розвитку і торгівлі Степана Кубіва, міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика, міністра культури Євгена Нищука, міністра юстиції Павла Петренка (усі — за 2017 рік) та генерального прокурора Юрія Луценка за 2015−2017 роки.

Як повідомлялося, 10 серпня суддя Київського райсуду Полтави Андрій Антонов після місяця вивчення справи у нарадчій кімнаті оголосив про закриття кримінального провадження щодо Кернеса і двох його охоронців у зв'язку з неявкою прокурорів, постраждалих та їх представників на сім останніх засідань суду поспіль без обґрунтованих причин. В рамках юридичного положення про верховенство права факт систематичної неявки сторони обвинувачення свідчить про відмову від обвинувачень: у суду бракувало доказів вини підсудних.

Заступник генпрокурора Анжела Стрижевська заявила, що прокуратура оскаржить це рішення полтавського суду.

2 березня 2015 року міському голові Харкова і двом його охоронцям повідомили про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України. Їх звинуватили у викраденні, тортурах і погрозі вбивством двом активістам Євромайдану — Сергію Ряполову і Олександру Кутяніну 25 січня 2014 року. Обвинувачені вини не визнавали.

Це кримінальне провадження надійшло до суду в квітні 2015 року. З того часу проведено 75 судових засідань, однак на останніх засіданнях прокурори не з'являлися, що змусило суд самостійно шукати докази вини.

Схожі новини