Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Антикорупційний мітинг у Бухаресті: президент Румунії відреагував на силовий розгін протестувальників

  • 11.08.2018, 14:42
  • 716

Президент Румунії Клаус Йоханніс засудив силовий розгін акції протесту в Бухаресті, в результаті чого постраждали близько 440 осіб.

У себе в Facebook Йоханніс зажадав від міністра внутрішніх справ Румунії пояснити застосування сили до протестуючих, передає nv.ua.

«Справжня демократія передбачає право кожної людини на протест, але насильство є неприйнятним незалежно від політичного вибору. Я рішуче засуджую жорстоке втручання жандармерії, сильно непропорційне діям більшості людей на площі Перемоги», — зазначив він.

Раніше повідомлялося, що під час протестів в столиці Румунії Бухаресті постраждало 440 осіб. У Румунії були спроби декриміналізувати кілька корупційних правопорушень через надзвичайний указ, що призвело до того, що тисячі румунів вийшли на вулиці на знак протесту.

Вимоги демонстрантів — розпуск парламенту, дострокові вибори, уряд технократів, незалежність юстиції, а також створення однопалатного парламенту, в який будуть входити 300 сенаторів і 100 з них будуть представниками діаспори.

Люди незадоволені податковою системою і пенсійною реформою, системою соціальної допомоги, наполягають на розвитку економіки, галузі сільського господарства та підприємництва. При цьому протестуючі виступають за демократію і розвиток партнерських відносин з ЄС і НАТО і просять ввести електронне голосування.

Схожі новини