Передплата 2024 ВЗ

Російські тюремники заявили, що у Сенцова немає дефіциту маси тіла

  • 11.08.2018, 14:10
  • 361

У Федеральній службі виконання покарань РФ заявили, що в українського режисера Олега Сенцова немає дефіциту маси тіла.

Про це повідомляють на сайті відомства, передає Громадське.

«На сьогодні дефіциту маси тіла та погіршення стану здоров’я не спостерігається. Стан Сенцова оцінюється як задовільний», — йдеться у повідомленні.

У службі підтвердили, що Сенцов відмовився від запропонованої госпіталізації до лікарні, та заявили, що показань до екстреної госпіталізації не встановлено.

«Консиліуми лікарів-фахівців Лікарні та лікувально-діагностичні заходи проводилися 14.06.2018, 10.07.2018, 27.07.2018 та 10.08.2018. За їх результатами станів, що загрожують життю пацієнта, а також погіршення стану здоров’я не відзначено», — додали у відомстві.

У службі виконання покарань підрахували, скільки витрачають на підтримання здоров’я українського режисера.

«Засудженому Сенцову в період добровільної відмови від прийому їжі надано 202 медичні послуги на загальну суму понад 45 тисяч рублів На медикаментозне забезпечення цього пацієнта з федерального бюджету в зазначений період витрачено понад 95 тисяч рублів. Таким чином, на медичне забезпечення Олега Сенцова витрачається 1100 рублів на добу», — йдеться у повідомленні.

У відомстві зазначили, що в медичній частині колонії є лікарські препарати для підтримки основних функцій і систем організму в достатній кількості та асортименті.

Раніше адвокат політв'язня Дмитро Дінзе повідомляв, що Сенцов проти переведення його у цивільну лікарню Лабитнангі, оскільки «завідувач реанімаційним відділенням агресивно до нього ставиться, і ймовірніше за все, може лише нашкодити йому».

Він також проти переведення його у лікарню деінде, «оскільки просто не витримає етапування і може померти».

Українська омбудсмен Людмила Денісова звернулася до комісії з питань помилування Ямало-Ненецького округу Росії з проханням розглянути клопотання щодо помилування Сенцова якомога швидше.

Також, як повідомляв «ВЗ», адвокат Сенцова Дмитро Дінзе заявив, що в українського політв’язня, який голодує вже майже три місяці, найближчим часом чекає поступова відмова внутрішніх органів.

Схожі новини