Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Волкер заговорив про нові санкції проти Росії у випадку загибелі Сенцова

  • 11.08.2018, 10:43
  • 588

Спецпредставник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер закликав Кремль негайно звільнити з російської колонії українського режисера Олега Сенцова, засудженого в РФ за сфабрикованим звинуваченням.

Дипломат дав зрозуміти, що в разі загибелі політв'язня США можуть ввести санкції проти осіб, причетних до кримінального переслідування українця, аналогічні санкціям, передбаченим «Актом Магнітського», передає DT.UA.

«Росія повинна звільнити Олега Сенцова, перш ніж на її руках буде ще одна смерть. „Зізнання“, мабуть, видобуто під тортурами… Росія повинна бути кращою за це. #SaveOlegSentsov #MagnitskyAct», — написав Волкер на своїй сторінці в Twitter в п'ятницю, 10 серпня.

У свою чергу, посольство США в Києві також вказало не необхідність негайного звільнення Сенцова, який голодує вже майже три місяці.

«Ми стурбовані повідомленнями про погіршення здоров'я українського кінорежисера Олега Сенцова. Росія може і повинна негайно звільнити цього невинного чоловіка. #SaveOlegSentsov», — йдеться в повідомленні, опублікованому на сторінці дипломатичної місії в Twitter.

Нагадаємо, що 14 травня український режисер Олег Сенцов оголосив голодування в російської в'язниці. Він вимагає, щоб російська влада звільнила всіх українських політв'язнів в РФ і окупованому Криму. За словами Сенцова, якщо його вимоги не будуть виконані, він готовий померти.

Схожі новини