Передплата 2024 «Добрий господар»

«Таке вводять хворим у комі», — адвокат розповів, чим годують Сенцова для підтримання життєдіяльності

  • 10.08.2018, 18:58
  • 394

Три тижні тому Олег Сенцов почав пити медичну суміш, до цього він нічого не вживав.

Про це розповів адвокат політв’язня Дмитро Дінзе, передає ТСН.

Як пояснили адвокату фахівці, медична суміш підтримує вміст поживних речовин в організмі. «Це не можна назвати їжею в повноцінному розумінні цього слова або харчуванням», — зауважив він.

Вона складається з різних білкових, вуглеводних сумішей, які дають можливість підтримувати внутрішні органи в нормальному, стабільному стані та запобігають неадекватним наслідкам розвитку голодування.

Таку суміш зазичай дають хворим, які перебувають без свідомості або в комі. На ній можна довго протриматись, якщо вживати в адекватних кількостях. Проте Сенцов за домовленістю з адміністрацією вживає її рівно стільки, щоб залишатися в голодуванні. «Він торгується за кожен грам цієї суміші, щоб залишатися у голодуванні. Ну, це його вибір, на жаль», — додає адвокат.

Сам Сенцов пояснює свої дії тим, що у нього є політичні вимоги і він хоче, аби їх почали виконувати. «За себе він взагалі нічого не говорить. Він навіть в якийсь момент сказав, що якщо звільнять тільки його одного, це буде провал», — наголосив Дінзе.

Схожі новини