Передплата 2024 «Добра кухня»

В ОБСЄ закликали Росію негайно звільнити Сенцова

  • 09.08.2018, 20:10
  • 384

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір занепокоєний погіршенням здоров’я утримуваного в російській колонії українського політв’язня Олега Сенцова і закликає Росію до його негайного звільнення.

Про це він повідомив у Twitter, передає Укрінформ.

«Дуже стурбований через погіршення здоров'я кримського письменника/кінорежисера Олега Сенцова, який голодує в російській в'язниці. Я повторюю свій заклик до його звільнення. Негайно», — написав Дезір.

Як повідомлялося, 14 травня 2018 року незаконно засуджений у Р Ф Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів у РФ.

Нагадаємо, як писав «ВЗ» адвокат Сенцова Дмитро Дінзе заявив, що ситуація з політв'язнем — «дуже погана». З його слів, у Сенцова зараз третя затяжна криза. Двічі його хотіли відправити в лікарню, де збиралися підключити до медичної апаратури і почати примусове годування. Останній раз, коли його відвозили до Лабитнанзької міської лікарні, лікарі хотіли прикувати його до ліжка і почати насильницьке годування

Загалом у Росії й анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство.

Схожі новини