Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Українка розповіла шокуючу історію, як дивом втекла з сексуального рабства з Еміратів

  • 09.08.2018, 10:43
  • 5 603

Українка їхала в Дубай в надії на роботу в ресторані, натомість потрапила в сексуальне рабство.

Вона дивом вирвалася з сексуального полону, повідомляє ТСН.

Світлана просить не знімати навіть руки і сумочку, бо її можуть упізнати в рідній Сквирі. Рік тому помер її тато, студентка пішла працювати офіціанткою в київський ресторан турецької кухні, а там азербайджанець Ельмір, якого вважала другом, запропонував роботу в Об’єднаних Арабських Еміратах. «Я відчула смак грошей. Відчула те, що можу допомогти своїй мамі. Ну, це ж мій хороший друг, йому можна довіряти — можна полетіти в Дубай на гарну роботу, як він говорив», — розповіла вона.

Світлані обіцяли заняття консумацією — тобто розважати клієнта ресторану, вмотивовуючи його замовляти ще більше їжі та дорогих напоїв. Проте в Дубаї Світлана від таких же подруг у нещасті дізналася, що чекають на неї не веселі посиденьки, а сексуальні послуги. До того ж господарі її шантажували. «Зустріла мене жіночка Кемаля і відвезла на квартиру. Вони мені сказали: ти прилетіла сюди і будеш працювати. І я не маю нічого говорити про це, тому що вони знають, де живе моя мама. Вони сказали, що моїй мамі загрожує небезпека», — каже дівчина.

Півтора місяця її накачували препаратами, щоби менше спала і обслужила більше клієнтів. У поліцію українка не зверталася, бо її нажахали, що в Еміратах умить сяде за ґрати за проституцію. Студентку врятував щасливий випадок — одним із клієнтів виявився шляхетний араб Зейд. Він допоміг купити квитки на літак і втекти до аеропорту, залишалося визволити документи. «Коли в мене Кемаля забирала паспорт, я бачила, що вона його сховала в валізу в себе у кімнаті. І коли вона пішла в магазин, всі дівчата спали і охоронець спав, я зайшла в кімнату і вкрала свій паспорт», — розповіла вона.

Уже в Києві дівчині став погрожувати азербайджанський сутенер, який утратив прибуток за рабиню-втікачку. 32-річного Ельміра затримали, коли він відправляв до Еміратів іще чотири одиниці живого товару. Загалом на його рахунку більше десятка жертв, за кожну з них він мав прибуток до двох тисяч доларів — тисячу одноразово, а потім процент від її заробітків за кордоном.

Найбільше українок у подібний протизаконний спосіб виманюють до Росії, Туреччини, ОАЕ та країн Східної Європи. Іноді їх втягують у торгівлю наркотиками, дівчата потрапляють за ґрати, але секс-рабинь поліція витягає з-за кордону майже всіх. «Коли такі жертви повертаються до України, у нас уже добре розроблений механізм надання допомоги. Їм надається медична допомога, психологічна допомога, матеріальна», — пояснив Олег Рикун.

Світлані пощастило, бо свій полон вона покинула фізично здоровою. Вона працює з психологом і закінчує навчання в університеті. «Я планую отримати магістра і піти працювати в поліцію. Буду ловити таких, які продають дівчат», — зізнається вона. Її кривдник наразі в СІЗО, у його справі триває суд. Сутенер може сісти за ґрати на 12 років.

Схожі новини