Передплата 2024 «Добрий господар»

Оголошено дату виходу у прокат екранізації повісті «Кузьми»

  • 08.08.2018, 13:13
  • 499

Прокат фільму за книгою Андрія Кузьменка, «Кузьми Скрябіна», «Місто в якому не ходять гроші» почнеться 13 вересня.

Це український повнометражний ігровий фільм, який зняла режисерка Ганка Третяк. Фільм власним коштом зняла компанія Gankafilm.

Головна героїня — Аліса, і на її долю випадає небезпечна мандрівка в особливу «країну чудес». Аліса переживає один із найтяжчих періодів свого життя. Пролежавши без сну цілу ніч, вона змушує себе піднятись і знаходить якийсь квиток на потяг на своє прізвище. Походження квитка невідоме, вказана в ньому станція — теж. Але Аліса вирішує, що це знак і можна спробувати бодай розвіятись, — йдеться у синопсисі фільму.

Робота над картиною розпочалась ще за життя Андрія Кузьменка, ще у січні 2013 року.

«Він запитав, чому саме ця повість, адже у ньго були більш популярні речі. Я відповіла, що тема, яка підіймається у „Місті“ дуже глибока та актуальна: людина, проблема вибору, відкрите і закрите тоталітарне суспільство, свобода, як основана цінність, усвідомлення важливості часу та його швидкоплинності», — розповіларежисерка сайту «Детектор медіа».

Зйомки фільму стартували в 2016 році. У фільмі знялися Карина Мельниченко, Iгор Цiшкевич, Сергiй Швидкий, Iнна Мiрошниченко, Iван Гарасимчук, Адам Цибульський. Оператор — Денис Якимчук.

Схожі новини