Передплата 2024 ВЗ

Стан Сенцова погіршується, розпочалися проблеми із серцем, - адвокат

  • 07.08.2018, 16:25
  • 584

Український режисер, політв’язень Кремля Олег Сенцов, ув’язнений у колонії міста Лабитнангі в Росії, перебуває у поганому стані. Зокрема, у нього сильно знизився гемоглобін, що призвело до анемії, а також дуже низький пульс, близько 40 ударів на хвилину.

Про це повідомив адвокат Дмитро Дінзе після відвідин Сенцова, передає Громадське.

Він зазначив, що в Олега погано з серцем, і його два рази намагалися вмовити виїхати у лікарню. Йому також стало зле через те, що в Лабитнангі стало дуже тепло, а в нього нині погана переносимість спеки.

Олег відчуває слабкість в усьому тілі.

На питання про те, чи є можливість, що Сенцов припинить голодування, адвокат відповів, що припиняти голодування політв'язень не планує.

Сенцов також зазначає, що проти переведення його у цивільну лікарню Лабитнангі, оскількі «завідувач реанімаційним відділенням агресивно до нього ставиться, і ймовірніше за все, може лише нашкодити йому».

Він також проти переведення його у лікарню деінде, «оскільки просто не витримає етапування і може померти».

2 серпня уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова отримала листи від російського омбудсмена Тетяни Москалькової щодо її візиту у колонію до Сенцова.

Також Денісова попросила Верховного комісара ООН з прав людини Зейда Раада аль Хусейна сприяти візитам міжнародних організацій до українських політв’язнів у Росії та на окупованих територіях.

Мати Олега Сенцова Людмила написала Путіну клопотання про помилування. У Кремлі обіцяють розглянути звернення матері Сенцова про помилування.

Політв'язень Олег Сенцов, незаконно засуджений в РФ до 20 років колонії, 14 травня 2018 року оголосив голодування. Станом на 13 липня, Олег голодує 61 день. Сенцов вимагає звільнення всіх українців-політв'язнів Кремля. 28 травня Сенцов погодився на підтримуючу терапію.

Схожі новини