Передплата 2024 ВЗ

Перевантажувальна станція сміття досі збирає біля летовища зграю птахів

Працівники Держекоінспекції Львівщини перевірили екологічно небезпечний об’єкт, який загрожує авіаперевезенням.

Працівники Держекоінспекції Львівщини прийшли з комісійним обстеженням на перевантажувальну станцію твердих побутових відходів (ТОВ «АВЕ Львів»), що на вул. Північній у Львові. Сміттєва станція розташована за два кілометри від Міжнародного аеропорту «Львів» імені Данила Галицького. Приводом для екстреної перевірки став неприємний трафунок — зграя птахів залетіла у двигун літака, відтак «повітряне судно» змушене було приземлитися в аеропорту Борисполь. Пасажири, які летіли на відпочинок авіарейсом Львів-Шарм-ель-Шейх, через птахів пережили не надто приємні емоції.

Висновок екоінспекторів — перевантажувальна сміттєва станція надалі створює небезпеку для літаків. Попри рекомендації негайно забрати звідти сміття, щоб його і сліду не було, екоінспектори побачили іншу картину. На станції досі вантажать тверді побутові відходи у великогабаритний транспорт і вивозять на сміттєзвалища області. Там є ще чимало сміття, яке гниє і псує екологічну ситуацію.

«Керівника підприємства на місці не було, — повідомили „ВЗ“ у прес-службі Держекоінспекції Львівщини. — Працівники інспекції здійснили виклик для надання пояснень щодо подальшої роботи перевантажувальної станції та повної очистки і дезінфекції території. Накопичення та тривале зберігання відходів на вулиці Північній, 1 має значний негативний вплив на навколишнє середовище, є місцем масового перебування птахів, чим створює небезпеку повітряному руху в районі злету та посадки літаків у Міжнародному аеропорту „Львів“ імені Данила Галицького».

Як повідомив «ВЗ» директор департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської ОДА Назарій Романчук, проблема потрохи вирішується, сміття продовжують вивозити геть. За добу прибирають 100−150 тонн відходів, а на прибрану територію уже завозять землю і пісок.

Також чиновник повідомив, що компанія, яка перевозить відходи встановила біля перевантажувальної станції спеціальні відлякувачі для птахів.

Схожі новини