Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Укрзалізниця» скасувала скандальну закупівлю нагородних знаків у Росії

  • 30.07.2018, 19:10
  • 543

Укрзалізниця" замовила в Росії партію нагородних значків «Почесний залізничник». Відповідна інформація розміщена на сайті публічних закупівель Prozorro.

Згідно з оприлюдненими даними, філія «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Українська залізниця» уклала угоду з адміністративно-господарським управлінням ОАО «Российские железные дороги» на постачання 96 значків «Почесний залізничник» у футлярі та бланки відповідних посвідчень.

Загальна сума контракту становить 181 927,68 рублів або трохи більше 77 тисяч гривень, таким чином кожен значок коштував приблизно 800 гривень, пише ТСН.

Своєю чергою перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов виклав на своїй сторінці у Facebook скан-копії укладеного договору разом із специфікацією замовлення, наголосивши, що йдеться не про виграний тендер, а пряму закупівлю.

Зазначимо, угоду підписали в.о. директора філії «Укрзалізниці» із закупівель Євген Нікітін і його заступник Андрій Лапін, з російської сторони — директор АГУ «РЖД» Володимир Скубака.

Наразі виконувач обов’язків голови правління «Укрзалізниця» Євген Кравцов доручив призупинити закупівлю нагородних знаків.

«Укрзалізниця» також звертається до Міністерства інфраструктури України з пропозицією переглянути порядок участі в угоді, якою регламентується порядок присвоєння знаку «Почесний залізничник». Ця угода має бути переглянута українською стороною з огляду на актуальний політичний контекст", — заявили у прес-службі компанії.

Схожі новини