Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Організацією отруєння Скрипалів займалися дві групи з Росії, — ЗМІ

  • 29.07.2018, 14:33
  • 583

Організацією отруєння Скрипалів займалися дві групи з Росії: одна доставляла нервово-паралітичну речовину «Новичок», друга займалася отруєнням екс-полковника ГРУ.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на The Mirror .

Слідство вважає, що ємність з «Новичком», яку підібрав на вулиці і подарував як парфуми своїй партнерці Дон Стерджесс (померла від отруєння «Новичком» — ред.) британець Чарлі Роулі, не може бути тим флаконом, з якого отруїли Скрипалів.

Відзначається, що пляшечка, яку знайшов Роулі, була запечатана.

Якщо це так, то другий флакон з-під «Новачка» все ще може перебувати в Великобританії і нести небезпеку для жителів.

«Пляшку, в яку вони поклали його (отруту „Новичок“ — ред.), можна було купити тільки в Росії. Заяви про те, що це не з Росії, смішні», — запевняє співрозмовник видання.

Також зазначається, що одна або обидві групи отруювачів могли перебувати в Великобританії упродовж тривалого часу до березневого нападу на Скрипалів. Вони спостерігали за жертвою, щоб визначити найкращий спосіб для отруєння.

Слідчі через систему відеоспостереження, можливо, визначили двох осіб, які могли бути пов'язані з замахом на життя Сергія Скрипаля.

Але на те, щоб їх спіймати, потрібні місяці, оскільки отруювачі утекли з Великобританії після злочину.

Як повідомлялося, отруєних росіян — Скрипаля і його дочку Юлію — знайшли без свідомості в центрі міста Солсбері в неділю, 4 березня.

У Великій Британії встановили, що колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньку Юлію отруїли нервово-паралітичною речовиною військового типу «Новичок», яку розробляла Росія.

В РФ заявили, що давно знищили запаси газу, яким отруїли Скрипаля.

Британський прем'єр Тереза ​​Мей сказала, що Британія готова офіційно звинуватити РФ в отруєнні колишнього співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки і ввести санкції.

У Росії заявили, що не будуть відповідати на ультиматум Лондона у зв'язку зі «справою Скрипаля» доти, доки Великобританія не забезпечить доступу до речовини, якою були отруєні екс-співробітник ГРУ і його дочка Юлія.

У свою чергу один з основних розробників «Новичка» хімік Віл Мірзаянов виключає, що газ могла використовувати інша країна, оскільки формулу «Новичка» в Росії не розсекречують.

Він додав, що Росія може відправити компоненти газу куди завгодно в дипломатичному багажі.

Мірзаянов також зазначив, що якщо екс-полковник ГРУ Сергій Скрипаль та його донька Юлія не зможуть повністю одужати, якщо їх отруїли саме «Новичком».

Пізніше «Новачком» отруїлася британська пара в місті Еймсбері. 44-річна Дон Стерджесс померла. 45-річному Чарлі Роулі вдалось вижити.

Схожі новини