Передплата 2024 «Добре здоров’я»

До бази «Миротворця» потрапив нардеп Новинський

  • 28.07.2018, 18:36
  • 742

Головний фінансовий донор УПЦ МП та один з лідерів «Опозиційного блоку» Вадим Новинський потрапив до бази «Миротворець».

Його анкета днями з’явилася у розділі «Чистилище», передає Еспресо.

Так, Новинського автори анкети називають «відповідальним за розповсюдження кремлівської пропаганди у вигляді т.зв. „Русского мира“ від імені УПЦ (МП)».

«Противник незалежності українського православ’я від РПЦ країни-агресора. Керує і фінансує діяльність, спрямовану на розпалювання міжконфесійної ворожнечі. Заперечує російську агресію», — йдеться в анкеті.

Нагадаємо, що саме Новинський, за даними слідчих Генпрокуратури, керував компанією проти проукраїнського крила в УПЦ МП й за правління Януковича безпосередньо відповідав за ізоляцію нині покійного митрополита Володимира (Сабодана) та його помічника Олександра Драбинка. Також, згідно повідомлень ЗМІ, за дорученням з Москви він відповідає за протидію надання Україні томосу про автокефалію, що дозволить утворити єдину помісну українську православну церкву.

Новинський не перший представник УПЦ (Московського Патріархату), хто потрапив до бази «Миротворця».

Нещодавно там опинився скандальний митрополит Запорізький і Мелітопольський УПЦ (МП) Лука через «маніпулювання суспільно-значущою інформацією, розпалювання міжнаціональної та міжконфесійної ворожнечі». Також автори зазначають, що митрополит є одним з тих, хто протидіє «незалежності українського православ’я від підконтрольної Росії (країна-агресор) РПЦ».

Трохи раніше до бази потрапили керуючий справами УПМ (МП) митрополит Антоній (Паканич) та єпископ цієї релігійної організації Віктор (Коцаба). Обидвох також звинуватили в антиукраїнській діяльності та протидії створенню Єдиної Помісної Церкви.

Пізніше у Чистилище «Миротворця» додали заступника голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ (МП) протоієрея Миколу Данилевича та одного з найбільших меценатів цієї Церкви донецького бізнесмена Віктора Вишневецького.

Спікер УПЦ (МП) отець Микола потрапив до бази через «антиукраїнську пропаганду, розпалювання міжрелігійної ворожнечі за допомогою підконтрольних інформаційних ресурсів».

Один з головних спонсорів УПЦ (МП) Віктор Вишневецький, як пише сайт «Миротворець», приймає «участь і фінансує заходи (спецоперації) РПЦ МП щодо недопущення створення в Україні незалежної від Росії (країна-агресор) Єдиної Помісної Церкви».

Схожі новини