Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

СБУ провела обшуки в автобусах, які везли вірян УПЦ МП із Запоріжжя на Хресну ходу до Києва

  • 27.07.2018, 13:28
  • 589

Автобуси з вірянами Української православної церкви (Московського патріархату), що їхали для участі в заходах із нагоди 1030-річчя Хрещення Русі, були зупинені в Запоріжжі через повідомлення про начебто мінування, і після перевірки продовжили рух.

Про це повідомили в прес-службі СБУ, передає «Інтерфакс-Україна»

«Автобуси було зупинено через надходження інформації про начебто мінування. Правоохоронці зупинили їх для перевірки, вибухонебезпечних предметів виявлено не було, і автобуси відправилися далі шляхом прямування», — розповіли в прес-центрі в п'ятницю.

Раніше на сайті УПЦ (МП) з'явилося повідомлення, що представники СБУ заблокували проїзд п'яти автобусів з вірянами Запорізької єпархії під час технічної зупинки на набережній магістралі в місті після «нібито надходження повідомлення про мінування» автобусів.

«Ці люди в грубій формі почали вимагати від священика нашої колони, щоб він їм підкорився і всі вийшли з автобусів і дали можливість їх оглянути вибухотехнікам, які мали начебто під'їхати», — розповів священик Олександр Микитенко, додавши, що протягом понад півтори години після цього так ніхто і не приїхав.

Після того, як були складені протоколи співробітниками СБУ і вірянами, близько 3-ї години ночі автобуси продовжили рух.

Схожі новини