Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

До Києва привезли вісім світових святинь, що візьмуть участь у Хресній ході

  • 27.07.2018, 09:28
  • 854

Хресний хід пройде 27 липня від Володимирської гірки до Києво-Печерської лаври

У Трапезний храм Києво-Печерської лаври 26 липня прибули вісім святинь, які візьмуть участь в урочистостях 27−28 липня з нагоди 1030-ліття Хрещення Русі.

Про це повідомляє Центр інформації УПЦ на сторінці у Facebook.

Як розповів керуючий справами УПЦ митрополит Антоній (Паканич), це мощі святого рівноапостольного князя Володимира; мироточива глава священномученика Климента, єпископа Римського; стопа апостола Андрія Первозваного; ікона апостола Андрія Первозваного з часткою його мощей і Хреста, на якому він був розп’ятий; ікона Богородиці «Зимненська»; ікона з часткою мощей священномученика Володимира (Богоявленського); мощі великомученика Георгія Побідоносця; ікона з часткою мощей святого преподобного Серафима Саровського.

Святині очолять Хресний хід та будуть доступні для поклоніння у Києво-Печерській лаврі, йдеться у повідомленні.

«Ці святині будуть йти першими на нашому Хресному ході, вони очолять його. Коли ми прийдемо до Києво-Печерської лаври, почнеться всенічне бдіння, а ікони й святині будуть принесені в Трапезний храм, де знаходитимуться цілодобово. Для віруючих буде можливість і вночі, і вдень прийти й помолитися. Будуть звершуватися постійно богослужіння — акафісти й молебні», — підсумував керуючий справами УПЦ.

Схожі новини