Передплата 2024 «Добрий господар»

Обстріл бойовиків під Торецьком може спричинити екологічну катастрофу, — СЦКК

  • 26.07.2018, 19:40
  • 531

Українська сторона у Спільному центрі з контролю та координації (СЦКК) зафіксувала обстріл шламонакопичувача 3-ї черги промислових відходів хімічного виробництва Торецького фенольного заводу з боку підтримуваних Росією бойовиків.

Про це повідомляє штаб Операції об’єднаних сил на Донбасі.

Представники української сторони СЦКК 25 липня 2018 року виявили розрив артилерійського боєприпасу в чаші шламонакопичувача.

Спеціалісти на даний момент не можуть оцінити пошкодження об'єкта. При цьому не виключено, що вибуховою хвилею могли бути пошкоджені стіни чаші. В такому випадку це може призвести до потрапляння отруйної рідини в грунтові води і надалі в річку Кривий Торець, що спричинить масштабну екологічну катастрофу на території Донецької області.

СЦКК нагадує, що обидві сторони взяли на себе письмові зобов'язання щодо дотримання режиму припинення вогню в районі проведення аварійно-відновлювальних робіт по зміцненню шламонакопичувача в період з 10 липня до 01 серпня 2018 року для гарантування безпечної роботи патрулів СММ ОБСЄ і всіх залучених фахівців. Однак перспектива екологічної та гуманітарної катастрофи у регіоні, вочевидь, не надто хвилює ватажків збройних формувань РФ та їх кремлівське керівництво.

Схожі новини