Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Чернівцях депутати таємним голосуванням відправили мера у відставку

  • 26.07.2018, 19:10
  • 448

Депутати Чернівецької міської ради проголосували за відставку міського голови Олексія Каспрука.

«За» відповідне рішення голосували 29 депутатів, що складає більше двох третин від депутатського складу, повідомляє Укрінформ.

«Всього участь у таємному голосуванні взяло 30 депутатів. 29 депутатів проголосували „за“, 0 — проти, 1 бюлетень визнано недійсним», — оголосив голова лічильної комісії, позафракційний депутат міської ради, який був обраний від партії «Самопоміч», Андрій Брязкало.

13 бюлетенів не використано. Вся фракція БПП «Солідарність», депутат від фракції «Батьківщина» Тарас Бабух, позафракційні депутати Олександр Ставчанський, Віталій Матвієнко та Юлія Сафтенко відмовились брати участь у голосуванні.

Відправлений у відставку міський голова Чернівців Олексій Каспрук з трибуни сесії заявив, що вважає дане рішення незаконним та чекатиме судового рішення про поновлення його на посаді.

«Обгрунтування секретаря суперечить законодавству. Багато зауважень стосуються не міського голови, а міської ради, тобто самих депутатів. Я сподіваюсь, що на позачергових виборах міського голови або рішенням суду я буду поновлений на посаді. Я нікуди не дінусь і надалі працюватиму на благо Чернівців», — сказав Каспрук.

Таким чином, обов’язки Чернівецького міського голови до призначення позачергових виборів, виконуватиме секретар міськради Василь Продан.

Як повідомлялося, сьогодні вранці перед початком сесії Чернівецької міської ради посилені патрулі поліції оточили будівлю ради і пропускали тих, хто хотів зайти на сесію, лише після перевірки металошукачем та перевірки вмісту сумок. У залі засідань, крім депутатів, зібралось кілька десятків людей із плакатами на підтримку чинного міського голови Олексія Каспрука.

Схожі новини