Передплата 2024 «Добрий господар»

Комісія прокурорів почала розглядати скаргу Ситника та Луценка на Холодницького

  • 26.07.2018, 12:10
  • 698

Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів (КДКП), сьогодні, 26 липня, розглядає скаргу генерального прокурора України Юрія Луценка та директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника на керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

На засідання замість Луценка прийшла заступник генпрокурора Анжела Стрижевська. Територія Національної академії прокуратури України, де проходить засідання прокурорської комісії, перебуває під посиленою охороною правоохоронців.

НАБУ і Генпрокуратура наприкінці березня звинуватили очільника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького в дисциплінарних правопорушеннях після того, як оприлюднили записи, зроблені на «жучок» у його робочому кабінеті.

Генеральний прокурор Юрій Луценко уточнював, що про кримінальне переслідування Холодницького не йдеться: він та голова Антикорупційного бюро Артем Ситник просять кваліфікаційно-дисциплінарну комісію прокурорів про звільнення голови САП.

Пізніше стало відомо, що доповідач комісії рекомендує притягнути Холодницького до догани замість звільнення.

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник направив до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів заперечення цього висновку.