Передплата 2024 «Добрий господар»

У голови НБУ з’явився новий заступник

  • 23.07.2018, 11:12
  • 677

Із 23 липня працювати на посаді заступника голови НБУ та відповідати за платіжні системи та грошовий обіг буде Сергій Холод.

Про це передає УНН з посиланням на повідомлення НБУ.

«Сергій Холод з 23 липня 2018 року розпочав роботу на посаді заступника голови Національного банку України. На цій посаді він відповідатиме за діяльність блоку «Платіжні системи та грошовий обіг», — сказано у повідомленні.

Як уточнили в НБУ, на цю посаду Сергія Холода призначила Рада Нацбанку 15 червня за поданням голови НБУ. Кандидатуру Сергія Холода у результаті публічного та прозорого відбору обрала конкурсна комісія у складі Правління НБУ. Він успішно пройшов спеціальну перевірку.

Заступник голови входить до Правління НБУ, яке складається з шести осіб: голови Нацбанку, першого заступника та чотирьох заступників голови НБУ.

У НБУ розповіли, що уся професійна діяльність Сергія Холода пов’язана з роботою в українській банківській системі. Він має 27-річний успішний досвід роботи в банківській сфері, у тому числі багаторічний керівний досвід на посадах заступника голови та члена правління низки українських банків. Крім того, Сергій Холод очолював напрям розвитку інформаційних технологій у кількох банках.

У 1991 — 2002 роках він працював у Національному банку та був одним з керівників проекту зі створення і розвитку електронної пошти і телекомунікаційної мережі системи електронних платежів НБУ.

Сергій Холод має дві вищі освіти — економічну (Київський державний економічний університет, спеціальність «Фінанси і кредитˮ, кваліфікація — економіст) та технічну (Київське вище військове авіаційне інженерне училище, спеціальність «Авіаційне радіоелектронне обладнанняˮ, кваліфікація — радіоінженер).

Схожі новини