Передплата 2024 «Добрий господар»

В Естонії виявили агентів впливу Росії, — зовнішня розвідка

  • 23.07.2018, 10:58
  • 497

У Департаменті зовнішньої розвідки Естонії розповіли, що виявили агентів впливу Росії серед своїх політиків, дипломатів і журналістів.

Про це заявив генеральний директор Департаменту зовнішньої розвідки Естонії Мікк Марран під час американського Форуму безпеки в Аспені, повідомляє видання Delfi.

Він зазначив, що серед громадських діячів, таких як журналісти, дипломати, бізнесмени та політики, виявлені люди, які можуть бути агентами впливу Росії.

«Ми виявили мережу, що складається з політиків, журналістів, дипломатів і бізнесменів, яка насправді включає в себе агентів впливу Росії, яким говорять, що їм слід робити. Ми чітко бачимо, що ці люди нав'язують російський план дій», — наголосив Марран.

За його словами, загроза з боку Кремля досі існує, навіть попри саміт президентів Дональда Трампа і Володимира Путіна. Зокрема, останнім часом російська влада почала частіше використовувати в своїх цілях агентів впливу і збільшувати їхню роль.

Марран розповів про політиків, які роками працювали на рівні місцевих самоврядувань, а тепер стали проходити в національні парламенти та уряди країн.

«Що вони (росіяни) їм запропонували, — це увагу ЗМІ і політичну підтримку, ексклюзивні бізнес-можливості і в поодиноких випадках також фінансову допомогу», — додав Марран.

При цьому він не погодився назвати жодного конкретного політика, дипломата або журналіста, щодо якого є підозра у цій справі.

Схожі новини