Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На Харківщині СБУ затримала диверсанта, який мав підірвати вантажний потяг із гранатомета

  • 21.07.2018, 13:13
  • 553

На Харківщині співробітники контррозвідки Служби безпеки України викрили та затримали диверсанта терористичної організації «ДНР», який із реактивного протитанкового гранатомета мав підірвати вантажний потяг із паливно-мастильними матеріалами.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Для вчинення диверсійного акту на залізниці представники так званого «міністерства державної безпеки» ДНР завербували мешканця тимчасово окупованого Донецька, який останнім часом проживає на Харківщині.

За допомогою гранатомета зловмисник мав підірвати вантажний потяг, який перевозив паливно-мастильні матеріали для потреб Збройних Сил України в зоні проведення Операції об'єднаних сил. Усі дії диверсанта куратори координували та затверджували через мобільний месенджер.

Співробітники СБУ разом із бійцями спецпідрозділу Альфа затримали диверсанта біля залізничної станції Основа у Харкові, коли той збирався стріляти з гранатомета у вантажний потяг.

У зловмисника вилучили гранатомет РПГ-22 та чотири бойові гранати Ф-1 та РГД-5 із запалами.
Правоохоронці встановили, що з 2002 року зловмисник відбував у виправній колонії 14-річний термін позбавлення волі за умисне вбивство.

Схожі новини