Передплата 2024 ВЗ

МЗС викликало посла Італії після скандальної заяви про «законну анексію Криму»

  • 20.07.2018, 20:17
  • 438

Україна викликала «на килим» італійського посла після скандальної заяви віце-прем'єра Італії Маттео Сальвіні про «законну анексію Криму» та «фальшиву» революцію в Україні.

Про це в ефірі «5 каналу» повідомила заступниця міністра закордонних справ України Лана Зеркаль, повідомляє «Європейська правда».

«Ми реагуємо. У понеділок ми будемо зустрічатися з італійським послом. Він дуже приємна людина. Я розумію, що він не може відповідати за слова своїх політиків, особливо зважаючи на те, що цей політик їздив у Крим і щойно повернувся з Москви, де, за наявною у нас інформацією, зустрічався з паном Путіним», — заявила Зеркаль.

Разом з тим вона визнала, що в України викликає занепокоєння зростання рейтингу політичної сили Сальвіні — ультраправої партії «Ліга».

«Це дійсно напружує. Навіть більше, ніж будь-які його заяви. Коли вони виграли вибори, у них рейтинг був приблизно біля 15%, зараз у них рейтинг підтримки більше 30% після всіх заяв по мігрантах. Після того, як вони не пустили кораблі з мігрантами у свої порти», — сказала Зеркаль.

Схожі новини