Передплата 2024 ВЗ

Батьки отруєної у таборі под Києвом дівчинки готують позов до суду: дитина досі у комі

  • 20.07.2018, 08:37
  • 623

8-річна дівчинка, яка отруїлася у таборі Славутич на Київщині два тижні тому і досі не вийшла з коми, пережила складну операцію на головному мозку.

Про це повідомляє ТСН.

Позитивної динаміки лікарі за цей час не спостерігають і утримуються від прогнозів.

Зле дівчинці стало близько 11:00 дня 2 липня: вона поскаржилася на слабкість, головний біль та нудоту. Однак медперсонал переконував батьків, що стан дівчинки задовільний.

«Я приїжджаю туди і бачу: моя дитина лежить ніяка, це м’яко кажучи. Перше, що впало у вічі — роздутий живіт доньки. Кажу: Маргусю, вставай, котику, я тобі поможу, в туалет відведу тебе. На що вона каже: мамочко, я не можу йти. Я її підводжу, ми проходимо буквально два метри і вона втрачає свідомість», — розповіла мама дівчинки Юлія.

Тоді 8-річну Марго доправили районної лікарні, де протягом ночі лікарі боролися за її життя: у неї зупинялося дихання, починалися судоми.

«Спочатку лікарі сказали, що вкололи їй розслаблююче і вона ввійшла в медикаментозний сон, але медикаментозний сон так і не закінчився», — кажуть батьки.

Вони консультувалися з закордонними клініками, але їм відповідають, що «конкретного лікування дитини не існує».

Найбільше батьків дівчинки обурює факт, що їй вчасно не надали допомогу й фактично приховували стан дитини. Родина вже готує позов до суду.

«Немає позиції, що ми хочемо якогось відшкодування чи якихось матеріальних благ. Позиція така, що дитина постраждала внаслідок неналежних санітарних умов і якоїсь службової халатності з боку посадових осіб даного табору. Відповідно, вони мають бути притягнуті до відповідальності», — пояснив адвокат Тарас Безпалий.

Юристи переконані, що керівництво табору перешкоджає слідству. Напередодні на територію Славутича намагалися потрапити представники прокуратури, однак охорона сторонніх не пропускала, а керівництво нібито відбуло у відрядження. У проведенні позапланової перевірки вже вдруге відмовили Держпродспоживслужбі — її представників також не пустили на територію.

Схожі новини