Передплата 2024 ВЗ

Трамп сподівається на другу зустріч з Путіним

  • 19.07.2018, 18:19
  • 547

Президент США Дональд Трамп сподівається на другу зустріч з російським колегою Владіміром Путіним для реалізації питань, які вони обговорювали в Гельсінкі.

Про це Трамп написав у Twitter, повідомляє «Європейська правда».

«Я з нетерпінням чекаю на нашу другу зустріч, щоб ми могли почати реалізовувати деякі з багатьох обговорюваних питань, включаючи припинення тероризму, безпеку Ізраїлю, розповсюдження ядерної зброї, кібератаки, торгівлю, Україну, мир на Близькому Сході, Північну Корею тощо. Є ціла низка відповідей, простих і складних, для цих проблем… але вони всі можуть бути вирішені», — написав Трамп.

Американський президент вкотре заявив, що його перша зустріч із Путіним була правильним рішенням.

«Саміт з Росією мав великий успіх, але тільки не для справжніх ворогів людей — Fake News Media», — написав він.
Трамп також написав, що неодноразово визнавав втручання Росії в американські вибори. Він опублікував коротке відео, в якому січні та липні 2017 року, а також у березні цього року говорить про втручання РФ та «кібернапади інших країн або людей, наприклад Китаю».

Трамп опинився під шквалом критики за свій виступ на прес-конференції у Гельсінкі. Зокрема через те, що не став звинувачувати Росію у втручанні в президентські вибори в США у 2016 році та відмовився підтримати висновки американських спецслужб, які стверджують, що таке втручання і справді відбулося.

Через день після критики конгресменів та ЗМІ Трамп заявив, що обмовився на зустрічі з Путіним. Він запевнив, що погоджується із висновками американських спецслужб щодо втручання РФ у президентські вибори.

Схожі новини