Передплата 2024 «Добрий господар»

У США хочуть відібрати геополітичну зброю Путіна: з’явився законопроект щодо «Північного потоку»

  • 19.07.2018, 11:29
  • 381

Сенатор-республіканець Джон Барассо вніс на розгляд верхньої палати Конгресу США проект закону щодо введення санкцій проти партнерів «Північного потоку — 2».

Про це йдеться на офіційному сайті сенатора.

Він зазначив, що законопроект під назвою «ESCAPE» дозволить дати членам НАТО можливість уникнути політичного примусу і маніпулювання з боку Росії.

Проект закону про співпрацю в галузі енергетичної безпеки з партнерами в Європі підвищує енергетичну безпеку членів НАТО, надаючи цим країнам надійну американську енергію.

Документ також дозволяє вводити санкції щодо газопроводу «Північний потік-2», який буде постачати природний газ з Росії до Німеччини разом з іншими російськими газогонами, що експортують енергоресурси.

«Президент Росії Володимир Путін використовує російський природний газ для того, щоб тиснути й загрожувати нашим союзникам та партнерам. Закон ESCAPE відбере цю геополітичну зброю у Росії, санкціонуючи газопровід „Північний потік-2“ і сприяючи експорту більшої кількості американського природного газу нашим союзникам», — наголосив Барассо.

Відповідно до проекту закону, санкції введуть проти фізичних і юридичних осіб, які інвестують в російські проекти з експорту енергоносіїв чи сприяють іншим чином побудові газогону через Балтійське море.

Схожі новини