Передплата 2024 «Добра кухня»

Юнкер пояснив свою невпевнену ходу на саміті НАТО

  • 18.07.2018, 20:00
  • 744

Президент Єврокомісії потерпає від судом у ногах

Під час саміту НАТО минулого тижня Жан-Клод Юнкер, а точніше — його манера ходьби, став одним із головних героїв ЗМІ. Президента Єврокомісії підтримували під руки кілька офіційних осіб та політиків, оскільки він не міг утримувати баланс. Користувачі інтернету припустили, що Юнкер вжив забагато алкоголю. Такі припущення живилися й тим, що Юнкер поводить себе так не вперше. Тож герой змушений був вдатися до пояснень, щоб припинити спекуляції.

Агентство Reuters повідомило, що один із журналістів прямо запитав президента ЄК, чи він був п’яним на саміті НАТО. У відповідь Юнкер попросив поваги до себе, і пояснив, що тривалий час потерпає від ішіасу. Через цю хворобу я часто відчуваю судоми у ногах. Це й стало причиною порушення балансу при ходьбі. Раніше Юнкер часто казав про болі у спині, і також заперечував вживання алкоголю.

Нагадаємо, після урочистого обіду та відвідин мистецьких заходів Юнкеру допомагали пересуватися офіційні особи НАТО та керівники країн, які брали участь у саміті. На щастя, попри біль, президент ЄК, схоже, був у доброму настрої, розмовляв з людьми, які перебували поруч.

Португальський прем’єр-міністр Антоніо Коста заявив, що Юнкер скаржився на біль у спині. «Немає серйозних проблем зі здоров’ям, однак, з того, що мені відомо, упродовж останнього часу у нього виникають проблеми зі спиною. Іноді його атакує біль», — сказав пан Коста.

Юнкер також пояснює причини своєї недуги. 1989 року він потрапив в автомобільну аварію, а відтак перебував у комі, пересувався в інвалідному візку. Ще політик скаржився на запалення сідалищного нерва, яке спричинили порушення ходьби.

Схожі новини