Передплата 2024 «Добрий господар»

Носієм сальмонели у львівському ресторані виявився шеф-кухар

Після нашумілого отруєння тридцяти гостей у львівському закладі швидкого харчування Tomash Kebab, у селі Пасіки-Зубрицькі, що біля Львова отруїлися весільні гості в ресторані «Отаман».

До лікарні госпіталізовано четверо дорослих осіб. Двом хворим поставили діагноз харчова токсикоінфекція, ще двом — гостра кишкова інфекція. Лікарі кажуть, стан хворих середньої важкості.

Однак адміністрація ресторану «Отаман» не бачить в отруєнні своєї вини. На бенкет відвідувачі принесли свої фрукти, солодке та алкоголь… «Наша кухня працює вже десять років, жодних проблем досі не виникало», — сказав представник ресторану Євген Малиночка.

Телефоную до головного спеціаліста відділу організації розслідування спалахів Головного управління Держспоживслужби у Львівській області Ольги Литюк, щоб дізнатися, чи йдуть на поправку отруєні у Tomash Kebab. Каже, 12 потерпілих виписали з лікарні, двоє відмовилися від госпіталізації, лікуються вдома. У любителів кебабу виявили сальмонельоз. Пані Ольга каже, бактерії сальмонели виявлено у курячому м’ясі, моркві, у змивах в кухонному умивальнику. Також, як показали результати досліджень, головним носієм сальмонели був головний кухар закладу швидкого харчування.

Схожі новини