Передплата 2024 «Добрий господар»

Отруєння в Еймсбері: брат потерпілого розповів, що «Новачок» був у флаконі від духів

  • 16.07.2018, 08:28
  • 706

Нервово-паралітична речовина, якою були отруєні двоє людей неподалік від англійського міста Солсбері, була у флаконі від духів, розповів брат одного з потерпілих.

Про це повідомляє Укрінформ.

Як розповів в інтерв'ю BBC Метью Роулі, його брат Чарлі, який все ще перебуває у лікарні у тяжкому стані, повідомив йому, що підібрав флакон, після чого він і його подруга опинилися в лікарні.

Метью Ролі також сказав, що дуже стурбований станом здоров'я свого брата, з яким він поговорив по телефону.

За його словами, той був зовсім не схожий на того Чарлі, якого він знав, хоча він уже досить зміцнів, щоб їсти звичайну їжу.

Кореспондент BBC Данні Шоу каже, що інформація про флакон може допомогти слідству визначити, звідки у Солсбері з'явився «Новічок» і хто саме його застосував.

«Звідки взявся флакон, де він був куплений, наскільки рідкісний це флакон, був він куплений у певному магазині у якийсь конкретний час, слідство цікавлять відповіді на всі ці запитання», — повідомляє кореспондент.

Якщо відповіді будуть отримані, то це може допомогти слідству встановити, хто саме несе відповідальність і за напад на Скрипалів і за отруєння у Еймсбері.

Лондонська поліція, яка веде розслідування цього інциденту, не стала коментувати слова Метью Роулі.

Раніше поліція повідомляла, що «Новачок» був виявлений в невеликому флаконі" у квартирі Чарльза Роулі.

Як повідомлялося, Чарлі Роулі і його подруга Дон Стерджесс були отруєні нервово-паралітичним речовиною класу «Новачок» 30 червня.

Дон Стерджесс померла 8 липня, після чого було відкрито кримінальну справу за статтею «вбивство».

Слідчі вважають, що це отруєння пов'язане зі спробою вбивства 4-го березня екс-офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії з допомогою «Новачка».

У п'ятницю поліція ще раз закликала місцевих жителів ні в якому разі не підбирати незнайомих предметів, навіть якщо вони виглядають як косметика.

14 липня стало відомо, що експерти Організації по забороні хімічної зброї (ОЗХО) відвідають наступного тижня Великобританію, щоб підтвердити тип отруйної речовини, при взаємодії з якою в Еймсбері наприкінці червня постраждали двоє людей.