Передплата 2024 ВЗ

Єдиний в Україні кобзарський коледж — під загрозою закриття

  • 15.07.2018, 18:54
  • 844

Стрітівський педколедж кобзарського мистецтва на Київщині — єдиний, що готує молодших спеціалістів за профілем кобзарського мистецтва, не набрав цьогоріч студентів на перший курс, тому опинився перед загрозою закриття.

Про це повідомила директор коледжу Світлана Колосовська, передає Укрінформ.

«У нас проблема з тим, що ми не набрали цього року держзамовлення, жодного учня не прийнято на перший курс. Заяви на вступ подали лише дві особи. Всього на даний час у коледжі навчається 21 студент (на всіх курсах — ред.). За такої ситуації виходить, що вартість навчання у перерахунку на одного студента стає дуже високою. Тож постає питання про переведення студентів до інших навчальних закладів», — сказала директор коледжу.

Мінімальний обсяг держзамовлення для коледжу цього року становить 12 чоловік. При ситуації, що склалася цьогоріч, вартість навчання уже прирівнюється до індивідуального, а це чинним законом про вищу освіту не передбачено.

Торік, повідомила директор, на перший курс набрали лише 10 студентів, цьогоріч заяви подали тільки двоє. За словами Колосовської, керівництво коледжу повідомило про ситуацію у відповідний профільний департамент Київської ОДА, там також бачать вихід у переведенні студентів до інших навчальних закладів. Інформувати студентів та їх батьків про це адміністрація Стрітівського коледжу тільки почала.

На даний момент прийняти студентів Стрітівського коледжу на умовах держзамовлення і за переведенням погоджується, як каже Колосовська, Богуславський педколедж, що на Київщині, туди ж, запевняє директор, можуть перейти за бажання і деякі педагоги, які опиняться без роботи (у Стрітівці працює багато сумісників).

Стрітівський педагогічний коледж кобзарського мистецтва — єдиний в Україні музично-педагогічний заклад І рівня акредитації, який здійснює підготовку фахівців за освітньо-професійними програмами молодшого спеціаліста зі спеціалізації «Народні інструменти».

Стрітівська вища педагогічна школа кобзарського мистецтва була створена у серпні 1989 року на базі восьмирічної загальноосвітньої школи. Організаційно спочатку школа була структурниим підрозділом Богуславського педучилища, а з 1997 року стала окремим навчальним закладом І рівня акредитації.

Схожі новини