Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Вчені назвали найкорисніший напій для відновлення після тренування

  • 14.07.2018, 13:13
  • 669

Іранські вчені назвали один з найкорисніших напоїв для вживання після тренування в спортзалі.

Вчені з університету імені Шахіда Садугі провели дослідження з метою визначити оптимальну альтернативу спортивним напоям, пише nv.ua. Зокрема, фахівці встановили, що слід замінити енергетики, протеїнові коктейлі та інші спеціальні sport-напої на більш здорову і просту альтернативу — шоколадне молоко.

В ході дослідження вчені з'ясували, що ті, хто вживав шоколадне молоко після тренувань могли тренуватися на шість хвилин довше, ніж ті, хто вживав спортивні напої. Крім того, шоколадне молоко сприяло більш ефективному відновленню організму після фізичних навантажень, покращувало частоту серцевих скорочень і знижувало ризик виникнення судом.

«Шоколадне молоко містить вуглеводи, білки, жири, флавоноїди, електроліти та певні вітаміни, які роблять цей напій відмінним варіантом для відновлення організму спортсменів. Шоколадне молоко — недорогий, смачний і доступний продукт для тих, хто хоче швидко відновитися після тренування і підвищити його ефективність. Це оптимальна альтернатива комерційним спортивним напоям», — говорить один з авторів дослідження, доктор Амін Салехі-Абаргуей.

Схожі новини