Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Гройсман розповів про «економічну катастрофу» та підвищення ціни на газ для населення

  • 13.07.2018, 15:58
  • 951

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що не хоче підвищувати ціни на газ для населення, проте готовий піти на цей крок заради уникнення економічної катастрофи в Україні через неотримання траншу від Міжнародного валютного фонду.

Про це повідомляє Громадське.

«Я не хочу підвищувати ціни на газ. Це може бути тільки вимушений крок для того, щоб не допустити економічної катастрофи і злиднів для українських громадян. І тому зараз ми так чітко стоїмо на цих позиціях», — заявив Гройман.

Він також додав, що проводитиме консультації з лідерами політичних партій та парламентських фракцій, на яких пояснюватиме причини підвищення зростання цін на газ з та необхідність подальшої співпраці з МВФ.

Раніше в Мінекономрозвитку прогнозували, що ціни на газ для населення за підсумками 2018 року загалом зростуть на 18%, у 2019 році — на 5−8%, а у 2020 році — на 14%.

Також прем’єр-міністр України Володимир Гройсман зазначав, що МВФ відкидають будь-які компроміси стосовно ціни на газ для населення.

Нагадаємо, що Кабмін вже відкладав підвищення цін на газ для населення.

Раніше колишній очільник регулятора, що встановлює тарифи на оплату газу, Дмитро Вовк, повідомляв, що у разі виконання вимоги МВФ щодо зрівняння цін на газ для населення та підприємств, тарифи на газ можуть зрости на 70%.

Крім цього, в МВФ повідомили, що ведуть переговори з українською владою про необхідність перегляду рівня цін на газ та створення Антикорупційного суду.

Також Нафтогаз підвищив ціни на газ для підприємств вдруге за останні 3 місяці. Зокрема, у травні ціни на газ зросли на 5,2−5,5%, а з червня ціна підвищиться ще на майже 10%.

Схожі новини