Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Поки що не маю плану виведення „Арени Львів“ з кризи», — Юрій Майборода

Цього тижня стадіон «Арена Львів» очолив колишній начальник управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА Юрій Майборода.

Наразі він працює у статусі виконувача обов'язків. Пан Майборода працював заступником голови відділення НОК України у Львівській області, має титул заслуженого працівника фізичної культури та спорту України, є майстром спорту з веслування на байдарках і каное, чемпіоном VI Спартакіади України.

Журналіст «ВЗ» зателефонувала до Юрія Майбороди, щоб дізнатися про його перші кроки на посаді, про кадрові ротації на державному підприємстві. Сказав, що на цю посаду його запросив державний секретар Міністерства молоді та спорту України Олег Немчинов (у його посадові обов’язки входить контроль державних спортивних підприємств країни. — Авт.).

«Арена Львів» — складний об’єкт, — наголосив Юрій Майборода «ВЗ». — Приймав пропозицію Немчинова із пересторогою. Не маю плану виведення цього об’єкту з кризи. З іншого боку, львівський євростадіон — цікавий об’єкт. У моєму житті було чимало труднощів, тож випробувань на новій посаді не боюся. Це для мене виклик".

Запитую, навіщо було йти на посаду керівника стадіону, якщо немає антикризової стратегії? Юрій Майборода відповів, буде знайомитися з колективом «Арени Львів» і вникати у проблемні питання. «Спершу треба усвідомити, що тут і до чого, а вже потім робити якісь кроки, — каже пан Юрій. — Зараз не можу сказати, що тут усе «порішаю».

Юрій Майборода вже взявся за підрахунок боргів — зарплатних, комунальних, перед кредиторами… Каже, ситуація на «Арені Львів» у рази складніша, ніж він собі уявляв. Та конкретних сум називати не хоче, мовляв, іще не все підрахував і проаналізував. Знає лише, що стадіон «Арена Львів» заборгував київському Палацу спорту 410 тисяч гривень. Це позика попереднього керівництва львівського євростадіону на поточні витрати. Юрій Майборода каже, ці гроші треба повернути терміново, бо у Палаці спорту стартувала перевірка.

Схожі новини