Передплата 2024 ВЗ

Київ пояснив британським газетам, що означає гасло «Слава Україні»

  • 09.07.2018, 15:55
  • 699

Британські ЗМІ назвали український вираз «націоналістичним» та «популістським».

Посольство України у Великій Британії звернулося до британських видань The Sun та The Independent, пояснивши їм сутність гасла «Слава Україні».

«Ми хотіли б нагадати The Sun та Independent, що „Слава Україні“ означає „Glory to Ukraine“ — патріотичний вираз на кшталт „Нехай живе Франція“, „Нехай живе Королева“, „Нехай Польща буде Польщею“. Чи ви будете називати тих, хто повторює ці фрази націоналістами і освистувати їх?» — зазначило українське дипвідомство у Twitter.

Як відомо, 7 липня збірна Хорватія з футболу обіграла Росію. Після матчу екс-гравець київського «Динамо» і захисник збірної Хорватії Домагой Віда, який забив гол в тому матчі, і скаут київського клубу Огнен Вукоєвич відсвяткували перемогу, записавши відеозвернення зі словами «Слава Україні!».

Так, британський таблоїд The Sun назвав вираз «Слава Україні» «націоналістичним». У публікації йдеться, що вираз «є скандуванням української армії та націоналістичної течії, які протистоять російським територіальним претензіям до країни».

У свою чергу, британська газета Independent назвала українське гасло «популістською фразою, яка продовжує використовуватися багатьма українцями після подій 2014 року, коли проросійський уряд у Києві було скинуто, Росія анексувала Крим, і спалахнув конфлікт на сході України».

Схожі новини