Передплата 2024 ВЗ

Організатора нападу на ромів під Львовом залишили під вартою

  • 05.07.2018, 14:50
  • 548

Апеляційний суд Львівської області залишив без змін ухвалу Пустомитівського райсуду про запобіжний захід для Андрія Тичку, підозрюваного в організації нападу на табір ромів біля Львова вночі 24 червня.

Про це повідомляє портал Tvoemisto.tv.

Адвокат підозрюваного — Іван Яцишин під час засідання клопотав про зміну запобіжного заходу щодо 20-річного Андрія Тички з тримання під вартою терміном на 60 діб без права внесення застави на домашній арешт.

Захисник апелював до того, що підозрюваний погодився сприяти слідству, не збирається покидати межі країни чи переховуватись від органів слідства.

«Підозрюваний визнає провину у вчинені злочину, передбаченому ч. 4 статті 296 ККУ (хуліганство з застосуванням вогнепальної або холодної зброї — ред.). Має позитивні характеристики з місця навчання, проживає з матір’ю, якій періодично допомагає. Раніше не судимий», — запевнив адвокат.

Водночас прокурор Юрій Матлах заявив, що підозрюваний не веде співпрацю зі слідством та відмовився від дачі показів.

«Вважаємо, що підозрюваний може чинити тиск на інших підозрюваних з метою перекладання на них вини», — додав під час судових дебатів Юрій Матлах.

5 травня в Апеляційному суді Львівської області відбудеться розгляд ще трьох апеляцій від підозрюваних у нападі на табір ромів на околиці Львова.

В ніч на 24 червня стався напад на табір ромів на околиці Львова: внаслідок нього одна особа загинула, четверо отримали травми.

Схожі новини