Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Японці програють, але прибирають

Про охайність збірної Японії та її уболівальників вже ходять легенди

Після матчу з Бельгією, у якому збірна Японії програла і випала з подальших ігор Чемпіонату світу, гравці Країни сонця, що сходить ретельно прибрали свою роздягальню і залишили на стіні напис «Спасибо».

У понеділок японці мали драматичний матч 1/8 фіналу з бельгійцями. Вони вели з рахунком 2:0 і, здавалося, до перемоги було рукою подати. Це був би історичний успіх для гравців острівної країни. Однак бельгійцям вдалося переламати перебіг подій, вони зрівняли рахунок, а вілтак, за кілька секунд до фінального свистка забили переможий гол — 3:2.

Здавалося б, така невдача мала б знервувати і вибити з колії будь-кого, але тільки не японців. Коли після матчу до їхньої роздягальні увійшли прибиральники, вони побачили там ідеальний порядок. Все — на своїх місцях, дбайливо почищено і вимито, а на табло був напис «Спасибо».

До слова, фанати японської збірної теж напрочуд виховані і охайні. 1998 року японці дебютували на Кубку у Франції проти збірної Аргентини і програли 0:1. Та коли після матчу працівники стадіону увійшли до секторів, які займали прихильники японців, то не знайшли там жодної пляшки і жодного клаптика паперу. Японські фанати все прибрали за собою.

До речі, після матчу з Бельгією на ЧС-2018 року у Ростові-на-Дону, фотографи також зафіксували, як японські уболівальники прибирають за собою глядацькі місця.

Схожі новини