Передплата 2024 ВЗ

На Київщині у приватному таборі масово отруїлися діти, восьмирічна дівчинка в комі

  • 03.07.2018, 16:25
  • 808

У приватному дитячому таборі «Дитячий оздоровчий табір санаторного типу «Славутич» Переяслав-Хмельницького району Київської області отруїлися 12 дітей, одна дитина в комі.

Про це повідомляє прес-служба Департаменту охорони здоров'я Київської ОДА в Facebook.

Повідомляється, що вчора ввечері, 2 липня 2018 року, у Переяслав-Хмельницьку центральну районну лікарню була екстрено доставлена дитина 8 років з розладом травлення.

Зазначено, що організм дівчинки був вкрай зневоднений. Дитина впала в кому, її стан кваліфікується як важкий. Станом на 5:00 ранку дівчинку оглянув анестезіолог дитячої обласної лікарні, також на консультацію викликані фахівці лікарні «Охматдит».

Зараз дитину готують до транспортування в лікарню «Охматдит». «За попередньою інформацією юна пацієнтка є ученицею спортивної Школи Деругіних. У зміні Школи Деругіних — 28 дітей, які прибули до ТОВ „Дитячий оздоровчий заклад санаторного типу „Славутич““ 29.07.2018 р, де мали готуватися до змагань», — йдеться у повідомленні.

Всього 12 дітям вчора стало погано, вони мали розлад шлунково-кишкового тракту. В результаті одна дитина в комі, 11 дітей потрапили в медичний ізолятор табору. На сьогодні залишаються ізольованими сім.

Додамо, що всього в оздоровчому таборі перебуває більше 200 чоловік. 2 липня Державна служба України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів взяла проби їжі, якою годують дітей у таборі.

Схожі новини