Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Вчені побачили білу акулу біля берегів Майорки

Її поява лише підтвердила чутки про те, що ці хижаки водяться і неподалік Іспанії

Уперше за 40 років група вчених біля Майорки мала змогу спостерігати за білою акулою. Дослідники не мають сумнівів, що це — одна з найбільших хижих акул у світі

Чутки про те, що акули колись жили в іспанських водах, циркулювали багато років. Однак досі вчені не мали жодних доказів цього факту.

Однак біолог Фернандо Лопес-Міронс вважає, що так воно й насправді було. Бо зовсім недавно неподалік острова Кабрера, усього за кілька кілометрів від Майорки, помітили білу акулу. Слід зауважити, що вперше її присутність тут зафіксували ще 1978 року, сорок років тому.

Тепер, за словами Лопеса-Міронса, морський хижак перебував у полі зору вчених близько години. Він був п’ятиметрової довжини, і така точність спричинена тим, що дослідники бачили акулу за три метри від свого човна. Гроза морів пропливала повз групу зачарованих дослідників зі швидкістю близько 35 кілометрів за годину.

Білу акулу вважають найнебезпечнішою з акул. Вона живиться крупною рибою, морськими черепахами, полює на тюленів і дельфінів. Чимало фактів доводять, що людина не є «делікатесом» для цих хижаків, а, отже, напади на людей є, зазвичай, випадковістю.

Схожі новини