Передплата 2024 ВЗ

Як українка підкорює Голлівуд

  • 30.06.2018, 09:28
  • 1 383

Іванка Сахно народилася в Києві в родині кіношників, тому змалечку багато часу проводила на знімальних майданчиках. І вже в 9 років отримала свою першу роль. Сьогодні акторка ідеально володіє англійською і підкорює Голлівуд, втім, Україна — невід’ємна частина її життя.

Про це повідомляє Голос Америки.

Її ім’я в американському кінобізнесі вже на вустах. Іванна Сахно, українська кіноакторка, яка останні три роки, активно будує свою кінокар’єру у самому Голлівуді. Впевнена в собі, молода і амбітна. Таких в Америці люблять. Серйозно про талант Іванни заговорили зовсім нещодавно, після ролі у фантастичному фільму «Тихоокеанський рубіж. Повстання». Картина щойно завершила світовий прокат і зібрала майже 300 мільйонів доларів. Українка зіграла там роль кадета Вікторії.

Дівчина каже, опісля ролі у «Тихоокеанському рубежі» її кар’єра стрімко злетіла. Вже були її перші папараці і червоні доріжки. Втім, сьогодні вона пригадує, як все починалося. Акторський досвід Іванка має ще український, з дитинства. Знімалася в серіалах, фільмах та й сама походить із сімї українських телевізійників, мама — режисер, тато — телеоператор. Втім себе завжди бачила в Голлівуді. Коли Іванці було 15, вона поїхала в Ванкувер, вчити мову. Там випадково познайомилася з голлівудським кастинг-директором. Потім приїхала в Лос-Анджелес: перші проби, місцева школа, мова, ну і все закрутилося.

«Я була в Лос-Анджелесі, я чомусь в якійсь момент відчула, що мені треба поїхати в Нью-Йорк. Тому я зібрала сумку, сказала батькам, що я їду в Нью-Йорк, мені було 17 років. Я купила білет, сіла на літак, приїхала в Нью-Йорк. Я не знала де буду ночувати. Я подзвонила своїм друзям, вони мене запросили до себе переночувати. Я подзвонила своєму агенту і сказала на той час, що я буду в Нью-Йорку. І буквально, наступного ранку вона мене відправила на кастинг», — згадує Іванка.

Так вона вперше отримала роль в американському кіно, щоправда у малобюджетному фільмі жахів. Ну і роль, ніби і головна, втім відверто кажучи, мінімальна. Іванка зіграла дівчину, яка покінчила життя самогубством, і тепер всі хто залишав ненависний коментар на її фейсбук-сторінці, отримує темне прокляття.

Втім тут було головне засвітитися. Згодом у Іванки була ще одна роль у фільмі жахів. Ну і далі участь у великобюджетному фантастичному кіно «Тихоокеанський рубіж». «Такі проекти звичайно відкривають двері в інші проекти. Відкривають двері на зустрічі з режисерами, з якими ти раніше не міг зустрітися», — каже Іванка. Кар’єра 20-річної українки в Голлівуді розвивається стрімко. Сьогодні вона вже не ходить на усі підряд кастинги. Спочатку отримує сценарії, читає їх, а вже потім приймає рішення, погоджуватися на родь, чи ні. Вона знайома з багатьма зірками Голлівуду і працює з ними на одному знімальному майданчику. Остання її роль була у фільмі, «Шпигун, який мене кинув», разом з Мілою Куніс. «Я з України, і не дивлячись на те що, мені треба розмовляти з американцями акцентом в деяких проектах, мені треба розмовляти ідеально англійською мовою, щоб донести свою думку до людей. Проте, та частина України, яка в мені є, я дуже нею пишаюся. Я намагаюся людям якомога більше розповідати про свою країну, розповідати, що відбувається саме зараз. Розповідати про історію, звичаї, традиції», — говорить Іванка.

Схожі новини