Передплата 2024 «Добра кухня»

Адвокат розповів про стан здоров’я Сенцова

  • 29.06.2018, 20:18
  • 482

Стан здоров’я утримуваного в Росії українського режисера Олега Сенцова, який голодує з 14 травня, поки що стабільний і без змін.

«У Олега Сенцова поки що стабільно і без змін», — написав адвокат Сенцова Дмитро Дінзе на своїй сторінці у Facebook.

Водночас, Уповноважена України з прав людини Людмила Денісова заявила, що Росія приховує справжній стан здоров’я утримуваних українців.

«Ми не знаємо правди про їхнє здоров'я. Суперечливі заяви про стан здоров'я Олега Сенцова змушують думати, що його можуть примусово годувати. Давати суміш, яка складається з невідомих речовин. Ми не знаємо впливу цієї суміші на здоров'я і психіку», — наголосила омбудсмен.

Людмила Денісова з 15 червня перебуває в Росії, але їй постійно відмовляють у зустрічах з українськими політв'язнями. Вона так і не змогла відвідати жодного з них.

22 червня адвокат Сенцова повідомляв, що у його підзахисного проблеми з нирками та серцем. Сенцов знаходиться у медичній частині.

Наступного дня Дінзе знову відвідав Сенцова, після чого повідомив, що той дуже блідий, мало рухається, майже не встає з ліжка. Лікарі, за словами адвоката, кажуть, що в нього вже відмовляють рецептори.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова має намір найближчим часом звернутися до Ради Європи, ООН та ОБСЄ через недопуск до українських політв’язнів

Схожі новини