Передплата 2024 «Добрий господар»

Денісова заявила, що Сенцова можуть примусово годувати невідомою речовиною

  • 29.06.2018, 16:57
  • 671

Уповноважена України з прав людини Людмила Денісова заявила, що Росія приховує справжній стан здоров’я утримуваних українців.

Про це вона сказала під час прес-конференції у Москві, повідомляє ТСН.

Також вона звинуватила Росію у порушенні міжнародної конвенції з прав людини і власного законодавства, оскільки та блокує доступ українських омбудсмена і консулів до політв'язнів. «Я констатую, що Російська Федерація приховує справжній стан здоров'я утримуваних українців», — заявила Денісова.

Вона зазначила, що до жодного з утримуваних у Росії українських політв'язнів немає доступу з боку незалежних гуманітарних організацій і Міжнародного комітету Червоного Хреста.

«Ми не знаємо правди про їхнє здоров'я. Суперечливі заяви про стан здоров'я Олега Сенцова змушують думати, що його можуть примусово годувати. Давати суміш, яка складається з невідомих речовин. Ми не знаємо впливу цієї суміші на здоров'я і психіку», — наголосила омбудсмен.

Раніше омбудсмен Р Ф Тетяна Москалькова заявила, що стан українського режисера Олега Сенцова, який утримується в російській колонії, загалом задовільний. «Сенцов у хорошій емоційній формі, він ходить, цікавиться тим, що відбувається в світі, дивиться телевізор, новини і футбол, пише сценарій для фільму». Своєю чергою, Денісова наголосила, що не вірить жодним заявам Москалькової.

Схожі новини