Передплата 2024 «Добрий господар»

Сотні українських туристів другу добу не можуть вилетіти з Тунісу

  • 29.06.2018, 14:20
  • 796

Із аеропорту Монастір в Тунісі вже другу добу не можуть вилетіти до Харкова близько 300 українських туристів.

Про це повідомили самі туристи, передає ТСН.ua

«Близько 300 осіб залишаються в Тунісі і не можуть вилетіти в Україну», — йдеться у повідомленні.

Пасажири стверджують, що авіакомпанія Bravo Airways і туроператор Oasis Travel, в особі компанії, що приймає, Insight Holidays не виконують своїх зобов'язань щодо повернення громадян України додому.

Згідно з інформацією, частина туристів залишається в аеропорту Монастір без інформації про запланований виліт.

Іншу групу туристів, які повинні були вилетіти до Харкова о 07:35 28.06.2018, привезли до готелю в місті Сус.

«Нічого не обіцяють. Кажуть хто що — хтось обіцяє виліт, хтось говорить — сьогодні вильоту не буде», — розповідають туристи.

У Консульстві України в Тунісі повідомили, що причина затримки рейсу — відстуність палива для заправки літака. За інформацією представництва, туроператор має вирішити ситуацію протягом декількох годин.

«Консульство займається цією проблемою. Туроператор обіцяє вирішити цю проблему за декілька годин, проте детальна інформація буде відома пізніше», — розповіли у представництві.

Зазначимо, раніше в авіакомпанії Bravo Airways повідомили, що рейси, які мали виконуватися 27 червня з Києва, Львова та Харкова до Монастіра (Туніс) (BAY7371, BAY7372, BAY7375, BAY7376, BAY7377, BAY7378, BAY7373, BAY7374) були скасовані через відсутність оплати рейсів з боку туроператора Oasis Travel.

«Авіакомпанія Bravo має всі технічні можливості для виконання цих рейсів. Відповідно до укладеної угоди між авіакомпанією Bravo та туристичним оператором Oasis, замовник повинен оплатити рахунок до здійснення рейсу, а також оплатити всі аеропортові збори та податки за фактом виконання рейсу», — зазначили в авіакомпанії.

Як стверджує авіаперевізник, наразі туроператор Oasis не виконав свої фінансові зобов’язання перед Bravo Airways за дев’ять рейсів.

«З усіх питань щодо скасування цих рейсів, отримання компенсації звертайтесь до туроператора Oasis», — йдеться, а повідомленні авіакомпанії.

Натоміть туроператор Oasis Travel висунув зустрічні звинувачення у затримці рейсів перевізнику Bravo Airways.

«Авіакомпанія Bravo Airways має заборгованість перед аеропортами Тунісу і не має коштів для оплати посадки, обслуговування і зльоту рейсів в аеропортах Туніської республіки і ймовірно тому відмовилася їх виконувати 27/06/2018», — йдеться в заяві Oasis Travel.

Нагадаємо, 18 червня в аеропорту «Київ» на 4 години затримали

В аеропорту «Київ» перенесли на невизначений термін черговий рейс до Грузії

рейс до Грузії. Раніше повідомлялося, що більше сотні людей дві доби не могли вилетіти з аеропорту «Київ» до Анталії.

Схожі новини